0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Δίκτυο για την ανθρωπιά… Στη σύσταση «Δικτύου Δράσης και Αλληλεγγύης» στη προσπάθεια του να στηρίξει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να καλύψουν βιοποριστικές τους ανάγκες προχωρά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Δίκτυο για την ανθρωπιά

10/11/2011

Σκοπός του δικτύου είναι να ενημερωθεί ο Δήμος για τις περιπτώσεις των παιδιών και των οικογενειών τους που χρειάζονται βοήθεια, να έρθουν σε επαφή μαζί τους οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου, να καταγραφούν οι ανάγκες  τους και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υποστηριχθούν το γρηγορότερο δυνατόν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Συμβουλευτικής και Υποστήριξης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών», συνεχίζεται η συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τα σχολεία της πόλης μας, με κύριο μέλημα, την ευαισθητοποίηση, παρέμβαση και στήριξη των δασκάλων, των καθηγητών και των γονέων και  μαθητών σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης, στην αντιμετώπιση συναισθηματικών δυσκολιών, στα προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, μαθησιακών δυσκολιών κλπ. Επιπρόσθετα, παρέχεται έργο ψυχοεκπαίδευσης, διάγνωσης, αξιολόγησης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης των προαναφερθέντων πληθυσμιακών ομάδων σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του  Δήμου Αγίας Παρασκευής, που στελεχώνεται από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, έχει ήδη ζητήσει με σχετικά έγγραφα τη συνεργασία των διευθυντών των σχολείων του δήμου μας και για τα δύο προαναφερόμενα προγράμματα.

Στοιχεία Επικοινωνίας με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής: Διεύθυνση: Ελπίδος 10 ,Τηλέφωνο: 210-6084994 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) , fax: 210-6082497, email: koinoniki@agiaparaskevi.gr





Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias