0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Σχολή… ζογκλέρ έχει δημιουργήσει στην Εδεσσα, ένας ερασιτέχνης ζογκλέρ ο οποίος μαθαίνει τα μυστικά της τέχνης του σε σαράντα παιδιά την περιοχής

Μικροί Ζογκλέρ

16/01/2012

Όλα ξεκίνησαν σαν ένα αστείο, όταν ο Στάθης Πολατίδης, έδειξε σε μια ομάδα παιδιών ορισμένα από τα κόλπα που έμαθε μόνος του. Οι μπάλες, οι κορίνες, οι κρίκοι, οι πυρσοί, τα ξυλοπόδαρα, ο μονόκυκλος, τα διαολόξυλα, συνεπήραν τους μικρούς θεατές, που του ζήτησαν να τους μάθει τα «κόλπα» του.


"Έδειξα στα παιδιά κάποια από τα νούμερα που έμαθα μόνος μου, από προσωπικό μεράκι, και τους άρεσαν πολύ. Μου ζήτησαν να δοκιμάσουν κι αυτά. Χωρίς να το πολύκαταλάβω, σε μικρό διάστημα, δημιουργήθηκε μια αρκετά μεγάλη ομάδα στην Έδεσσα, που μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών έφτασε τα 40 παιδιά, ηλικίας 7 ετών και άνω. Κι αφού αναπτύχθηκε ενδιαφέρον σκέφτηκα να διοχετεύσω την εμπειρία, το μεράκι μου και τις γνώσεις στους μικρούς" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πολατίδης.


Δειλά-δειλά, τα παιδιά, αδέξια αλλά και έκπληκτα στην αρχή, ξεκίνησαν το κόλπο με τις τρεις μπάλες. Μπορεί οι μπάλες να έπεφταν στο έδαφος, όμως αυτό δεν τους πτόησε. Ρίχτηκαν με τα "μούτρα" στη δουλειά και αφιέρωσαν αρκετές ώρες πλάι στον ερασιτέχνη ζογκλέρ, που τους παραδίδει δωρεάν μαθήματα και τους μυεί στον κόσμο των παιχνιδιών επιδεξιότητας.


"Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια ανταπόκριση. Το ένα παιδί έφερνε το άλλο. Σύντομα, μαζεύτηκαν 40 μικρά παιδιά, στην πλειονότητα τους 13 και 14 ετών, μαθητές Γυμνασίου. Αναρωτηθήκαμε αν υπάρχει κάποιος χώρος να μας φιλοξενεί και βρέθηκε ένα κλειστό γυμναστήριο σε σχολείο, με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εκεί συγκεντρωνόμαστε για τις προπονήσεις και η ομάδα ολοένα και μεγαλώνει" λέει ο κ. Πολατίδης.


Τα ζογκλερικά σήκωσαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα παιδιά, τα οποία άρχισαν να ασχολούνται με κάτι άλλο, διαφορετικό, που τους κεντρίζει το ενδιαφέρον. Βέβαια, από ό,τι φαίνεται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν βρει λίγο τον ... μπελά τους.


"Εμένα μου τηλεφωνούν κάθε απόγευμα και ζητούν να κάνουμε προπονήσεις, ενώ, όπως μου λένε οι γονείς τους, τα παιδιά δεν σταματούν την εκπαίδευση ούτε στο σπίτι. Βέβαια, συνεχώς, τους τονίζω πως θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στο διάβασμα και στο χόμπι" σημειώνει ο ερασιτέχνης ζογκλέρ.


Η ομάδα δεν έχει ακόμη "βαπτιστεί", ωστόσο όλοι στην Έδεσσα τους ξέρουν ως "Μικρούς Ζογκλέρ", αφού έτσι τους ονόμασε ο "δάσκαλός" τους. Και ως σωστή ομάδα απέκτησαν και ομοιόμορφη στολή: τιράντες, φουλάρι, άσπρη μπλούζα και μαύρο παντελόνι.


Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουν δώσει αρκετές παραστάσεις σε δημοτικά σχολεία της πόλης και εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με τον δήμο της Έδεσσας, βρέθηκαν σε πλατείες της πόλης και μάζεψαν τους περαστικούς.





Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «παρών» την Κυριακή 15/1, στη δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του Δήμου Ηλιούπολης που έγινε στον Υμηττό.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias