0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «παρών» την Κυριακή 15/1, στη δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του Δήμου Ηλιούπολης που έγινε στον Υμηττό.

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

16/01/2012

Εθελοντικοί φορείς της πόλης, αλλά και άλλων Δήμων, μαθητές και δημότες «οπλίστηκαν» με τσάπες και σκαλιστήρια, και φύτεψαν περί τα 250 δενδρύλλια που παραχώρησε ο Δήμος, σε μια γιορτής χαράς και αγάπης για το βουνό. Εν συνεχεία καθάρισαν ένα μέρος της περιπατητικής διαδρομής, φροντίζοντας αυτόν τον αληθινό πνεύμονα ζωής για την πόλης μας.


Ήταν αληθινή απόλαυση να βλέπεις παιδάκια του Δημοτικού να χαίρονται τη φύση, και να φυτεύουν γεμάτα κέφι τα μικρά δεντράκια, μαζί με τις δασκάλες τους, που πρέπει να συγχαρούμε. Ιδιαίτερο έπαινο αξίζει το 10ο Δημοτικό Σχολείο, που έχει δημιουργήσει Περιβαλλοντική Ομάδα, και διαπαιδαγωγεί με διάφορες δράσεις τους μικρούς μαθητές, στην αγάπη για το περιβάλλον και στην επίδειξη ευαισθησίας για την προστασία του.

Σημαντική ήταν η υποστήριξη του Σ.Π.Α.Υ. στη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και η συμμετοχή της Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ηλιούπολης (Ε.Υ.Δ.Π.Υ.), που δούλεψε με το γνωστό ενθουσιασμό που την χαρακτηρίζει.

Εργαζόμενοι και γεωπόνοι του Δήμου βοήθησαν σημαντικά για την υλοποίηση της δράσης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κ. Σεφτελής, που φρόντισε για την παραχώρηση του αναγκαίου εξοπλισμού, των δενδρυλλίων και δημοτικών λεωφορείων για τη μεταφορά των δημοτών.

Εθελοντικοί φορείς που συμμετείχαν ήταν ο Ροταριανός Όμιλος Ηλιούπολης, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, η Εθελοντική Ομάδα Γλυφάδας, η Εθελοντική Ομάδα Βούλας και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για δράση».

Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Β. Βαλασόπουλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. Ν. Χαρδαλιάς, η Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. Ε. Αντωνίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού Χ. Γιαννάκης,  ο Πρόεδρος του «ΚΑΦΑΔΗΛ - Π. Πεντάρης» Γ. Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Αλ. Κοντονίκας, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δ. Αναστόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το Εκπαιδευτήριο Ξένων Γλωσσών Ουρ. Γιαννοπούλου.

Δείτε επίσης

Μικροί Ζογκλέρ

Μικροί Ζογκλέρ

Σχολή… ζογκλέρ έχει δημιουργήσει στην Εδεσσα, ένας ερασιτέχνης ζογκλέρ ο οποίος μαθαίνει τα μυστικά της τέχνης του σε σαράντα παιδιά την περιοχής

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias