0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Τράπεζα τροφίμων ίδρυσαν στα Χανιά τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Κύτταρο». Η τράπεζα φιλοξενείται σε χώρο που παραχώρησε το παράρτημα Χανίων των ΤΕΙ Κρήτης.

Τράπεζα τροφίμων στα Χανιά

20/12/2011

Πρόκειται για σημαντική και παράλληλα πρωτότυπη πρωτοβουλία, που ανέλαβαν από κοινού οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των τριών δημοτικών σχολείων και του γυμνασίου Χαλέπας στα Χανιά. Οι σύλλογοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να ιδρύσουν έναν ενιαίο πολιτιστικό σύλλογο, το «Κύτταρο», και μέσα από αυτόν να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν τράπεζα τροφίμων.

Όπως δήλωσε το μέλος της προσωρινής διοίκησης του πολιτιστικού συλλόγου, Μανώλης Σαλεβουράκης, «έχουμε συγκεντρώσει περίπου 1500 κωδικούς τροφίμων. Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς θα τα διαθέσουμε σε οικογένειες από τα 4 σχολεία».

Σε περίπτωση που υπάρξουν στην τράπεζα περισσεύματα τροφίμων, αυτά θα δίνονται σε συνεργασία με τις δύο ενορίες της περιοχής σε πολίτες από τη Χαλέπα, ενώ αν και πάλι υπάρχει περίσσευμα η τράπεζα τροφίμων θα δίνει τρόφιμα και σε άλλους πολίτες.

Η τράπεζα θα λειτουργεί καθημερινά 08.30-10.00 και 18.00-20.00 με τη βοήθεια 50 εθελοντών γονέων των σχολείων της περιοχής.

Η διευθύντρια του 12ου δημοτικού σχολείου, Μαρία Κλιματσάκη, καθημερινά γίνεται αποδέκτης μηνυμάτων από γονείς  που δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν, ακόμα και στα απολύτως απαραίτητα. «Όπου πεινάει ένα παιδί, πεινάει και υποφέρει όλη η οικογένεια», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθυντής του παραρτήματος Χανίων των ΤΕΙ Κρήτης, Γιώργος Σταυρουλάκης, τονίζει πως το ΤΕΙ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των φορέων της περιοχής με την παραχώρηση του χώρου. «Ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει υποχρέωση να ανοίγει δρόμους μέσα στην κοινωνία και να υποστηρίζει κάθε σωστή κοινωνική δραστηριότητα», σημειώνει.

Το «Κύτταρο» εκτός από τη συγκεκριμένη δράση έχει αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες, που ήδη υλοποιούνται με επιτυχία.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias