0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
«Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που μας… ανέθρεψαν». Με αυτό το σύνθημα η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής» διοργανώνει από τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα ως τις 30 Δεκεμβρίου, από τις 8.30 π.μ. ως τις 6.30 μ.μ. επισιτιστικό πρόγραμμα (διανομή προιόντων όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα και κονσέρβες) για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια στις περιοχές Ελευσίνας, Μεγάρων, Αγίας Μαρίνας και Κορωπίου.

Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που μας… ανέθρεψαν

18/12/2011

Φιλοδοξία είναι η «εκστρατεία» ανθρωπιάς να επεκταθεί και μετά από την εορταστική περίοδο σε άλλες περιοχές. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται με τη συνδρομή γνωστών εταιρειών και επιχειρήσεων καθώς και κοινωνικών λειτουργών των δήμων και των ΚΑΠΗ στους οποίους απευθύνεται η ΜΚΟ. Ήδη πάντως η ανταπόκριση των πολιτών είναι συγκινητική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να καλεί στην εθνική γραμμή SOS 1065  ή στο 210-6990885.

Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που ... μας ανέθρεψαν!

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μας έχουν επηρεάσει όλους και ακόμα περισσότερο την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά. Είδαν δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και εντεινόμενη βία με αποτέλεσμα την -σε πολλές περιπτώσεις-  πλήρη αίσθηση μοναξιάς και αδυναμίας.

Στη συγκυρία αυτή, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ αισθάνεται ότι η κοινωνία, με όλες τις δομές της, πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς. Είναι τώρα κάτι περισσότερο από αναγκαίο να στρέψουμε το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας στους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και συμπολίτες μας για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά τους.

Ενόψει των Χριστουγέννων, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ακόμη δράση με σκοπό να νιώσουν οι ηλικιωμένοι πως η κοινωνία στέκεται δίπλα τους. Ξεκινάμε πιλοτικά ένα  Επισιτιστικό Πρόγραμμα (διανομή προϊόντων) με το μήνυμα:

«Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που ... μας ανέθρεψαν!»

στις περιοχές Ελευσίνας, Μεγάρων, Αγίας Μαρίνας και Κορωπίου, με τη φιλοδοξία η δράση αυτή να συνεχιστεί και μετά την εορταστική περίοδο και σε άλλες περιοχές.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα ΚΑΠΗ των αντίστοιχων Δήμων.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται με την ουσιαστική συνδρομή των εταιριών:

Coca - Cola Τρία Έψιλον, GREEKPOL, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Super market, Ζυμαρικά Μέλισσα - Κίκιζας, KONBA A.E.B.E. - Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, Ξενοδοχείο ΜΙΝΩΑ και café - bar restaurant Malibu. Εταιρείες που αποδεικνύουν την υψηλή αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης.

Συγκινητική είναι και η ανταπόκριση των πολιτών στην ανοιχτή πρόσκληση προσφοράς που απευθύναμε. Καθημερινά, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, προσφέρουν ό,τι μπορούν (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, κονσέρβες, γάλα) από το υστέρημά τους για την ενδυνάμωση του προγράμματος. 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 23 & 30 Δεκεμβρίου 2011, με το προσωπικό της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, εθελοντές, αλλά και με τη συνδρομή των κοινωνικών λειτουργών των Δήμων & των ΚΑΠΗ στους οποίους απευθυνόμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 ή στο 210 6990885.

Σας χρειαζόμαστε όλους!

Silver Alert
  • Silver Alert
  • Μπορείτε να βοηθήσετε στον εντοπισμό του Χρήστου Ματσάγγα που εξαφανίστηκε στις 22/12/2011 από τη Ρα...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias