0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δένδρο, το δέντρο της αγάπης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα ποτήρι ζεστό γάλα, θα στολίσουν οι Αθηναίοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, Ένα δέντρο, που για δεύτερη χρονιά φέτος οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με τους atenistas στήνουν με κουτιά από γάλα στο πνεύμα αλληλεγγύης, που διέπει τις γιορτινές μέρες.
Play

…ένα ποτήρι γάλα!

20/12/2011

Το ραντεβού για όλους είναι στις 20 Δεκεμβρίου, από τις 3 το απόγευμα έως τις 10.30 το βράδυ για μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

«Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί ένα δέντρο με γάλατα για να φέρει ο Αϊ Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα σε όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα», καλούν τους κατοίκους της Αθήνας οι Γιατροί του Κόσμου.

«Μια μικρή, αλλά σημαντική, χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί», λένε οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζοντας την ελπίδα ότι η φετινή συμμετοχή του κόσμου θα είναι το ίδιο συγκινητική όπως και η περσινή.

Πέρσι, συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 κουτιά γάλα και 3 τόνοι τρόφιμα στο δέντρο, που είχε στηθεί στην Πλατεία Κοραή. Το φετινό δέντρο θα στηθεί απέναντι από την πλατεία από την επάνω πλευρά του Μετρό, στο Πανεπιστήμιο.

Εκτός από κουτιά με γάλα οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν επίσης παιδικό γάλα, παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, μπισκότα, συσκευασμένες τροφές.

Η ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου γεννήθηκε στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, όταν ένα μικρό παιδί εξέφρασε την επιθυμία να του φέρει ο Αϊ Βασίλης ένα ποτήρι γάλα. Μια επιθυμία που τώρα εκπληρώνεται για πολλά παιδάκια μέσα από την προσφορά των απλών ανθρώπων.

«Οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από ποτέ σε όλα, τρόφιμα και φάρμακα», λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης. «Πολλές είναι πλέον», προσθέτει, «οι ελληνικές οικογένειες ανέργων που χτυπούν την πόρτα στα πολυϊατρεία μας ζητώντας βοήθεια, τρόφιμα και φάρμακα που δεν μπορούν να πληρώσουν. Κι αν το 2011 ήταν μια δύσκολη χρονιά αυτή, που έρχεται θα είναι ακόμη δυσκολότερη. Γι αυτό ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου, την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε τα αναγκαία της απλής επιβίωσης. Οι Έλληνες είμαστε φιλότιμος λαός, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν και πάλη με ζέση. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι φέτος να μη μείνει ούτε ένα παιδί στην πόλη χωρίς ένα ποτήρι γάλα».

Σημειώνεται ότι η ιδέα της συλλογής τροφίμων για τους άπορους έχει μεταμορφωθεί σε «σκυταλοδρομία» αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, καθώς όλο και περισσότερες πόλεις συγκεντρώνουν τρόφιμα και πράγματα για τους φτωχούς τους.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias