0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Παρά τα λαμπερά χριστουγεννιάτικα φώτα που κοσμούν τις πλατείες, είναι πολλοί εκείνοι που αδυνατούν να ζήσουν το γιορτινό πνεύμα -σήμερα ακόμη πιο έντονα από πριν- λόγω της οικονομικής δυσχέρειας.

Δράσεις αλληλεγγύης

23/12/2011

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα, όμως, φαίνεται πως ενεργοποιεί όλο και περισσότερες δράσεις για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια.

Κάποια παιδιά ίσως πάψουν να κοιμούνται νηστικά στην Κατερίνη. Παραμονή Χριστουγέννων, περίπου δύο τόνοι τρόφιμα θα μοιραστούν σε οικογένειες της πόλης που έχουν άμεση ανάγκη, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που θα αρχίσει να λειτουργεί εκείνη την ημέρα.

Η ανάγκη ωστόσο για προμήθειες συνεχίζεται. Για αυτό παράλληλα, το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας "Αλληλέγγυοι" συγκεντρώνουν γάλατα, παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι και ζάχαρη.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνεται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 13.30 στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας.

Γεύματα Αγάπης

Συσσίτιο στις εκκλησίες Παναγίας Δεξιάς και Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν στις 23 Δεκεμβρίου τα Ροταράκτ του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ανατόλια, σε συνεργασία με το σεφ Χάρη Παπάζογλου, τον Οργανισμό Ξένων Επαγγελματιών Γυναικών TOWER, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, τις κόρες της Πηνελόπης και τη συμμετοχή τοπικών ζαχαροπλαστείων και φούρνων, με χορηγίες γνωστών εταιρειών.

Όπως και πέρυσι, η φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανοίγει παραμονές Χριστουγέννων τις πόρτες της για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Φέτος, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, το γεύμα θα πλαισιώνεται από μια γιορτή που θα διαρκέσει από τις 12 και μέχρι τις 15.00, στη μεγάλη αίθουσα εστίασης της Φοιτητικής Λέσχης.

Το γεύμα που θα ετοιμαστεί είναι για περίπου 1000 άτομα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με επαγγελματίες και φορείς της πόλης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης θα αρχίσει, μετά τις 26 Δεκεμβρίου, να διανέμει ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη, τα οποία συγκεντρώνει τους τελευταίους δύο μήνες σε συνεργασία με εμπορικά καταστήματα και φορείς της πόλης.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias