0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις το 2012 και εύχεται σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους, μια ευτυχισμένη και δημιουργική νέα χρονιά.

Πρόγραμμα του Δ.Κ.Σ.Μ. Ρόδου

11/01/2012

Για τον Ιανουάριο 2012, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου έχει προγραμματίσει τα παρακάτω:

Στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά με στόχο τη γνωριμία των μικρών μας φίλων με την κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία, την εξοικείωση με το καλό βιβλίο, την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Από τις 11 έως τις 20 Ιανουαρίου η αγαπημένη Μουσειοσκευή των παιδιών, «Γλώσσα και Γραφή». Η οποία είναι η αφήγηση της ιστορίας της εξέλιξης της γραφής από τα πρώτα δείγματά της που έχει αποκαλύψει η επιστημονική έρευνα, ως τις μέρες μας. Η παρουσίαση περιλαμβάνει υλικό οπτικό αλλά και εργαλεία γραφής που μας στέλνει το Μουσείο Μπενάκη, ώστε να γνωρίσουμε την ιστορία της γραφής διαμέσου των αιώνων αλλά και των Πολιτισμών (Μινωικός, Μυκηναικός, Αιγυπτιακός, Ελληνικός κλπ.).Η Μουσειοσκευή απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου.

Τέλος το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου προκηρύσσει για 4η συνεχή χρονιά, το Διαγωνισμό Γραφής για παιδιά Δημοτικού Σχολείου με τίτλο: «Μικροί Λογοτέχνες - Γράφω την ιστορία μου». Ένας διαγωνισμός στον οποίο καλούνται να συμμετάσχουν τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, με δικά τους πρωτότυπα κείμενα, είτε με ατομικές, είτε με ομαδικές συμμετοχές.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό αλλά και όλες τις δράσεις:
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
Πληρ.: κ. Μαρία Σπανού 
Τηλ.: 22410 - 39316, 39383
Φαξ: 22410 - 39316, 39383

Συσσίτιο από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα
  • Συσσίτιο από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα
  • Ο πατέρας Χρήστος από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα έχει αναλάβει πλούσια φιλανθρωπική δράση αφο...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «παρών» την Κυριακή 15/1, στη δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του Δήμου Ηλιούπολης που έγινε στον Υμηττό.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias