0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Στην τελική ευθεία βρίσκονται, οι διαπραγματεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Μουσείο του Λούβρου για την απόκτηση αντιγράφων από τις «Μαγεμένες», τα Ελγίνεια της Θεσσαλονίκης, που αφαιρέθηκαν το Νοέμβριο του 1864 από τον Γάλλο ιστορικό Εμανουέλ Μίλερ, με την άδεια των Οθωμανικών αρχών.

Οι «Μαγεμένες» πρέπει να επιστρέψουν!

12/01/2012

Οι «Μαγεμένες», που επίσης είναι γνωστές ως Las Incatadas (οι καλοκυράδες της αγοράς) είναι τέσσερα αμφίπλευρα αγάλματα και ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε επανειλημμένα προσπαθήσει, την τελευταία εικοσαετία, να πετύχει την επιστροφή τους, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Η ιδέα για τη δημιουργία των αντιγράφων γεννήθηκε πέρυσι, κατά την προετοιμασία της έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο, που συνεχίζεται με εκπληκτική επιτυχία στο Παρίσι. Με την ευκαιρία της έκθεσης, οι «Μαγεμένες» βγήκαν στο φώς, από τις αποθήκες του Λούβρου και σήμερα οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να τις θαυμάσουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος για τα αντίγραφα και τις μήτρες ανέρχεται σε 186.000 ευρώ. Τα αντίγραφα πρόκειται να κατασκευάσει το Λούβρο στο εργαστήριο εκμαγείων που διαθέτει.


Φιλοδοξία του Δήμου είναι να υποδεχθεί τα αντίγραφα μέσα στο 2012 με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό κράτος.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «παρών» την Κυριακή 15/1, στη δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του Δήμου Ηλιούπολης που έγινε στον Υμηττό.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias