0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Μια σειρά από δράσεις και ενέργειες έχει δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα η ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο και στηρίζοντας εκατοντάδες οικογένειες της Τρίπολης και όλης της επαρχίας που η δύσκολη οικονομική συγκυρία τους έχει οδηγήσει στην ανέχεια.

Φιλανθρωπικές δράσεις στην Τρίπολη

22/12/2011

Οι δράσεις αυτές έχουν να κάνουν με μια συντονισμένη προσπάθεια του μητροπολίτη Αλεξάνδρου και των συνεργατών του, ''να μην επιτρέψουμε να πεινάσει κανείς'', όπως ο ίδιος ο μητροπολίτης αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, με ευθύνη των ιερέων και των εκκλησιαστικών συμβουλίων, μόνο στην Τρίπολη από τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας γίνεται καθημερινή διανομή τροφίμων παρέχοντας ουσιαστικά φαγητό σε εκατοντάδες άτομα, ενώ στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού της Μεταμορφώσεως λειτουργεί ιματιοθήκη απόρων, στην οποία βρίσκουν καινούργια ρούχα πολλές οικογένειες της πόλης.

Επιπλέον, εκτάκτως λόγω των εορτών η μητρόπολη ενίσχυσε με δέματα τροφίμων και χρήματα 150 συνολικά οικογένειες από τις δέκα ενορίες της Τρίπολης.

Αυτές τις ημέρες δόθηκε η άδεια από τον μητροπολίτη κι ετοιμάζεται να δημιουργηθεί ''Το Κελάρι του φτωχού'' από την ενορία του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Βασιλείου. Ουσιαστικά πρόκειται για το κοινωνικό παντοπωλείο της μητρόπολης, που θα τεθεί σε λειτουργία μετά τα Θεοφάνεια στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης και θα στεγάζεται σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται κάτω από τον ναό του Αγίου Βασιλείου, που αυτές τις ημέρες γίνεται η τοποθέτηση ραφιών και όλες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Η τελευταία δράση που έχει αναπτύξει η μητρόπολη κι έχει βρει ανταπόκριση, απαιτείται όμως περεταίρω ενίσχυση από τους πολίτες είναι ''Το καλάθι του πτωχού αδελφού''. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα καλάθι που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο κάθε ναού της πόλης και οι πολίτες μπορούν καθημερινά να πάνε και να αποθέσουν τρόφιμα, όπως ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλα, κονσέρβες και ό,τι άλλο έχουν δυνατότητα, προκειμένου να στηριχτούν οι δομές που έχουν δημιουργηθεί και να ενισχυθούν άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα με την οικονομική κρίση και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα, στην Κυνουρία ενισχύθηκαν από την μητρόπολη συνολικά τριακόσιες οικογένειες, στις οποίες προσφέρθηκε ελαιόλαδο από την ιερά Μονή της Παναγίας της Έλωνας.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «παρών» την Κυριακή 15/1, στη δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του Δήμου Ηλιούπολης που έγινε στον Υμηττό.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias