0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά 5-8 και 8-12 ετών λειτουργεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης από τις αρχές Ιανουαρίου.

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού

11/01/2012

Το θεατρικό παιχνίδι είναι πράξη χαράς, δημιουργίας και επικοινωνίας. Αποτελεί πλούσιο μέσο έκφρασης που συμβάλει στο να αποδεσμεύσουν τα παιδιά τη φαντασία τους, τα συναισθήματα τους, να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική περιπέτεια και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Είναι μια παιδαγωγική και καλλιτεχνική δραστηριότητα που έχει στόχο τη δημιουργική ενεργοποίηση του παιδιού.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και ικανότητα συγκέντρωσης, να εθιστούν στη συνεργασία με τους άλλους για ένα συλλογικό αποτέλεσμα, να ψυχαγωγηθούν, να πειραματιστούν,
να αναζητήσουν λύσεις, να επεξεργαστούν εμπειρίες, να ευαισθητοποιηθούν καλλιτεχνικά και κοινωνικά. 

Μ' ερέθισμα ένα παραμύθι, ένα πίνακα ζωγραφικής, κάποιον ήρωα,  μια μουσική, ένα ποίημα, και με μεθόδους όπως ο αυτοσχεδιασμός, η δραματοποίηση, η σωματική έκφραση, η μουσική ευαισθητοποίηση  τα παιδιά ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν ρόλους, να μεταμορφωθούν σε ήρωες παραμυθιών, να συνθέσουν  δικές τους ιστορίες και παραμύθια, να παρουσιάσουν τα δικά τους θεατρικά δρώμενα, να παίξουν με ποικίλες θεματολογίες  καθώς και να συμμετέχουν καθολικά με την σκέψη, το συναίσθημα, την κίνηση, το λόγο.

Πάνω απ' όλα όμως τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα και δημιουργικά και να εξοικειωθούν με το θέατρο, που είναι τέχνη σύνθετη, κοινωνική και βαθύτατη παιδευτική.
Υπεύθυνη του εργαστηρίου θα είναι η κ. Θεοδωρίδου Άννα.


Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα: 2541026635 -29282 καθημερινά 10:00-15:00 και 18:00-21:00.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «παρών» την Κυριακή 15/1, στη δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του Δήμου Ηλιούπολης που έγινε στον Υμηττό.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias