0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Οι ήρωες των παραμυθιών ζωντάνεψαν και ζήτησαν από την καλή νεράιδα με το μαγικό ραβδί της να κάνει ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα. Κι εκείνη, με συνταγή τον εθελοντισμό, έφτιαξε τη… Ζαχαρούπολη, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου κατά τη Μυθολογία ζούσαν οι 12 Θεοί.

Ζαχαρούπολη στους πρόποδες του Ολύμπου

24/01/2011

Το νεότερο μύθο της Ζαχαρούπολης, προβάλλει η δημοτική κοινότητα Λεπτοκαρυάς και οι τοπικοί φορείς που διοργανώνουν από τις 24 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ένα οκταήμερο εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους που συνδυάζει το γέλιο, τη χαρά, το τραγούδι και τη διασκέδαση.

Στη Ζαχαρούπολη, λοιπόν, οι επισκέπτες καθημερινά θα μπορούν να συναντήσουν στο σπιτάκι του τον Αϊ Βασίλη, να στείλουν το γράμμα τους με το ταχυδρομείο του, να επισκεφθούν το εργαστήρι των ξωτικών, το σπίτι του καλλιτέχνη, το εργαστήρι της ζαχαροπλαστικής, το δένδρο των ευχών και το σπίτι των κατασκευών.

Oι εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την παραμονή των Χριστουγέννων θα αρχίσουν με τον Αϊ Βασίλη και τη φιλαρμονική ορχήστρα του Λιτοχώρου. Τις επόμενες μέρες θα ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια και βυζαντινές μελωδίες, θα παρουσιαστούν χριστουγεννιάτικες χορογραφίες παιδιών, θα δοθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες ενώ τα μικρά παιδιά θα ακούσουν αφηγήσεις των αγαπημένων τους παραμυθιών και θα φτιάξουν ζαχαρωτά με τα χεράκια τους. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μπαλονογιορτή και βεγγαλικά το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias