0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Τρία εορταστικά απογεύματα, με υπέροχη μουσική, χριστουγεννιάτικα κεράσματα και θέα στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, προσφέρει στους επισκέπτες του το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης στις 22, 23 και 29 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης

22/12/2011

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων θα παρουσιαστούν συνθέσεις του βραβευμένου μουσικού Μάριου Στρόφαλη, που αποτελούν νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης. Παίζουν οι Μάριος Στρόφαλης (πιάνο), Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Alfred Shtuni (βιολί) και Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο).

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατόμπεδου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την όπερα «Κάρμεν», του Ζορζ Μπιζέ (Βαρύτονος: Νίκος Καραγκιαούρης), την εισαγωγή από την οπερέτα «Η Νυχτερίδα», του Γιόχαν Στράους (Σοπράνο: Βάσια Ζαχαροπούλου), την εισαγωγή από τον «Μαγικό αυλό» και Ντουέτο από την όπερα «Ντον Τζιοβάνι», του Μότσαρτ και αποσπάσματα από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης», του Τσαϊκόφσκι. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ανδρέα Τσελίκα.

Τέλος, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Audio String Quartet, θα παρουσιάσει μουσική κλασική, ρομαντική και νεορομαντική. Παίζουν οι Άλφρεντ Στούνι (βιολί), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Γιώργος Γαϊτάνος (βιόλα) και Ρία Αναστασίου (τσέλο).

Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κάθε Παρασκευή θα παραμένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης με επιλεγμένες ελληνικές γεύσεις.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό την πρώτη και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, 25 και 26 Δεκεμβρίου, όπως και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, 1 Ιανουαρίου.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias