0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Αφηγήσεις παραμυθιών, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, εμπνευσμένα από τα ήθη και τις παραδόσεις των εορτών περιλαμβάνονται στις γιορτινές εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου με δωρεάν είσοδο για τα παιδιά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

19/12/2011

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής, μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων, στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 94.69.631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου

-"Άστρο Λαμπρό μας οδηγεί": Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παραμύθια και τραγούδια από τον εκπαιδευτικό-αφηγητή Νίκο Ράμο και τον τραγουδοποιό Lolek, ώρα έναρξης 19.45. Διάρκεια 60 λεπτά. Για παιδιά από πέντε έως και δέκα ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία των Χριστουγέννων, για τα ήθη και έθιμα των γιορτών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, παίζουν και τραγουδούν, φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι, στολίζουν το φωτεινό δέντρο της γνώσης και τρώνε μαγικά μελομακάρονα!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

-"Άρωμα Χριστουγέννων": Χριστουγεννιάτικη βραδιά αφήγησης μύθων και θρύλων με τη Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα, ώρα έναρξης 19.45. Διάρκεια 50 λεπτά. Για παιδιά από πέντε ετών και πάνω.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

-"Αποκρυπτογραφώντας γράμματα για τον 'Αγιο Βασίλη": Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Μαρία Λαγωνίκα, ώρα έναρξης 17:30. Διάρκεια 60 λεπτά. Για παιδιά Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ Δημοτικού. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία της γραφής, βοηθώντας τον Άγιο Βασίλη να ταξινομήσει και να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα που του στέλνουν. Το θεατρικό παιχνίδι, ως κύριο εργαλείο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν με το σώμα τους, να ανακαλύψουν το παιχνίδι των ρόλων και να γνωρίσουν τα υλικά της γραφής μέσα στο χρόνο.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

-"Η γραφή των Χριστουγέννων": Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργημένο από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, ώρα έναρξης 18:30. Διάρκεια 90 λεπτά. Για παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού. Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Η ιστορία της γραφής», που επιμελείται και παρουσιάζει ο βιβλιοθηκονόμος Δημήτρης Κουρουβακάλης.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias