0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
'Ενας "πραγματικός" άστεγος με τα σκεπάσματά του ξαπλωμένος στον δρόμο, κολόνες από φελιζόλ και πολλά "ενοικιαστήρια" είναι μερικά από τα έργα που διακόσμησαν τις 15 βιτρίνες κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Τέχνη στις βιτρίνες

04/01/2012

Τα έργα αποφοίτων και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών έδωσαν ζωή στις άδειες βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της εικαστικής δράσης του δήμου Αθηναίων «Τέχνη στις βιτρίνες», που ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου.

Σκοπός των 30 νέων καλλιτεχνών που συμμετείχαν ήταν να ζωντανέψουν οι εμπορικοί δρόμοι του κέντρου, το οποίο χάνει μέρα με τη μέρα την εμπορική του αίγλη. Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα σε νέους εικαστικούς να εκθέσουν τα έργα τους.

Η υπεύθυνη του προγράμματος, Όλγα Πατούνη εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «τα έργα αυτά προβληματίζουν και προκαλούν το ενδιαφέρον των περαστικών. Δεν έχουν απλά διακοσμητικό χαρακτήρα».

Τα καταστήματα που "στολίστηκαν" βρίσκονται σε μία νοητή γραμμή από τη Σταδίου μέχρι την Πατριάρχου Ιωακείμ.

Η Ελένη Σούμη, που συμμετέχει με τα έργα της είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως «η βιτρίνα είναι ένας ημιδημόσιος χώρος και μας δίνεται η δυνατότητα να έρθουμε σε επικοινωνία με τον κόσμο μέσω των έργων μας, αλλά να περάσουμε και κάποια μηνύματα».

Με απλά υλικά και χωρίς πολλά έξοδα, σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής, έφτιαξε μία πάπια από καπάκια αναψυκτικών. «'Ηθελα να περάσω ένα μήνυμα ότι από το τίποτα μπορείς να δημιουργήσεις κάτι όμορφο», εξηγεί.

Ο Νίκος Οικονόμου που συμμετέχει στην έκθεση εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι τα έργα τέχνης τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά ο καθένας και επισημαίνει ότι το δικό του «έχει να κάνει με την μοναξιά».

 Με ύφασμα και ξύλο η καλλιτέχνης Πέγκη Κλιάφα έφτιαξε ένα σπιτάκι διακοσμημένο με κουτιά φαρμάκων: «Το θέμα μου είναι το φάρμακο και το καλό που κάνει. Η τέχνη θέτει κάποιους προβληματισμούς και έχει την δυνατότητα να ερεθίσει τη σκέψη. Με αυτή την ενέργεια γίνεται ένα βήμα να εκτίθενται έργα που απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό και όχι μόνο σε εκείνους που ασχολούνται με την τέχνη» λέει.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της δράσης έχει ο καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μάριος Σπηλιόπουλος.

Στο τέλος της πρωτότυπης έκθεσης ο Εμπορικός Σύλλογος θα βραβεύσει τα τρία καλύτερα έργα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων θα απονείμει μετάλλιο στον καλύτερο χώρο.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias