0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Τον δρόμο των διεθνών Φεστιβάλ παίρνουν οι σκηνοθέτες Μπ. Μακρίδης της ταινίας «L» και Φίλ. Τσίτος του «Αδικου κόσμου»., προκειμένου να διεκδικήσουν διεθνείς διακρίσεις για τις δύο ελληνικές δημιουργίες.

Στον δρόμο των διεθνών φεστιβάλ

13/01/2012

O Μπάμπης Μακρίδης με το «L» και προορισμό το μεγαλύτερο Φεστιβάλ ανεξάρτητων ταινιών Sundance Film Festival στην Γιούτα, όπου θα διαγωνισθεί στις 23 Ιανουαρίου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα. Είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του 42 χρονου Μακρίδη, βραβευμένου στην Δράμα το 2005, με την μικρού μήκους «Ο τελευταίος φακίρης».


Το «L» είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό του Sundance (πέρσι το Attenberg της Αθηνάς Τσαγκάρη είχε προβληθεί στο παράλληλο τμήμα Sportlight). 

Όσο για τον Φίλιππο Τσίτο, με την διπλά βραβευμένη ταινία στο Σαν Σεμπαστιάν ταινία του «Αδικος Κόσμος», κατευθύνεται στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, στο τμήμα Spectrum (25 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου) στην Ολλανδία. Και επίσης, σχεδόν ταυτόχρονα ο «'Αδικος Κόσμος» θα εγκαινιάσει ως ταινία έναρξης το μεγαλύτερο σκανδιναβικό κινηματογραφικό γεγονός, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ (27 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου), στη Σουηδία.

Το «L», σε παραγωγή της Αμάντας Λιβανού και του Μπάμπη Μακρίδη, με πρωταγωνιστή τον 'Αρη Σερβετάλη, θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους τέλη  Φεβρουαρίου. Το σενάριο έγραψαν ο Ευθύμης Φιλίππου ( βραβευμένος για τις 'Αλπεις ) και ο Μπάμπης Μακρίδης. Μια ιστορία, για έναν άντρα  που στα 40 του χρόνια ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. «Δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του» αναφέρει η σύνοψη της ταινίας. Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. 

Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς». 
«Ο 'Αδικος κόσμος» μια γλυκόπικρη μαύρη κωμωδία, σε σενάριο των Φίλιππου Τσίτου και Δώρας Μασκλαβάνου, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο Αντώνη Καφετζόπουλο, θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias