0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Στη Νεάπολη η ανθρωπιά ξεχειλίζει… Για πρώτη φορά στη δημοτική κοινότητα, λειτουργεί, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Εντάσσονται στο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που δημιούργησε ο πρώην δήμος Συκεών και σταδιακά διευρύνεται και στις ενότητες Πεύκων και Αγίου Παύλου.

Στη Νεάπολη η ανθρωπιά ξεχειλίζει

21/12/2011

Οι δύο δομές, οι οποίες εγκαινιάστηκαν από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, στεγάζονται σε κατάλληλα διαμορφωμένους ισόγειους χώρους και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των επωφελούμενων με τη συνεργασία ψυχιάτρου, ψυχολόγων, νοσηλευτών, λογοθεραπευτών, κοινωνικών φροντιστών κ.α. Να σημειωθεί, ότι οι μετέχοντες μεταφέρονται με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα από και προς τις δύο υπηρεσίες.

Το ΚΗΦΗ βρίσκεται στην οδό Ζάκκα 35, παρέχει υπηρεσίες σε 25 ηλικιωμένους από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Με τη λειτουργία του ενισχύθηκαν τα δύο ΚΑΠΗ που υπήρχαν στη Νεάπολη.

Στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, που στεγάζεται στην οδό Ανδρέου Δημητρίου 8, απασχολούνται δημιουργικά 52 άτομα με αναπηρία σε καθημερινή βάση. Στον ίδιο χώρο αναπτύσσονται και οι δραστηριότητες που εντάσσονται πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Επόμενος άμεσος στόχος, για να ολοκληρωθεί η δομή, όπως επισήμανε ο Σ. Δανιηλίδης, είναι η άμεση δημιουργία διαμερισμάτων αυτόνομης διαβίωσης για νέους με αναπηρία εκτός από τη Δ. Ε. Συκεών.

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας
  • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας
  • Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας διοργανώνουν η αντιδημαρχία Κ...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias