0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Ψηφιακό μουσείο προβολής της Αθωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς επιδιώκει να υλοποιήσει ο δήμος Αριστοτέλη ο οποίος στοχεύει στο άνοιγμα του Αγίου Όρους για τις γυναίκες και όλους τους επισκέπτες, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά ένα μοναδικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο αναφοράς.

Ψηφιακό Μουσείο Αθωνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

11/01/2012

Η τρισδιάστατη απεικόνιση της ζωής των μοναχών, του ανεκτίμητου πλούτου και της σπάνιας ομορφιάς των Μονών και του Αγιορείτικου περιβάλλοντος, θα γίνει με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών σε δύο διαφορετικά σημεία και συγκεκριμένα:

  • Στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό, το οποίο περιλαμβάνει αμφιθέατρο με την κατάλληλη διαμόρφωση αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προβολή ταινιών μεγάλης ανάλυσης και τρισδιάστατης προβολής.
  • Στις αναστηλωμένες αίθουσες της Μονής Ζυγού, η οποία βρίσκεται στην Ουρανούπολη και αποτελεί την φυσική Πύλη προς την Αθωνική Πολιτεία.

Με την ολοκλήρωση του έργου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη μακραίωνη ιστορία, τα μνημεία και τα κειμήλια του Αγίου Όρους, να γνωρίσουν την εκκλησιαστική παράδοση, την καθημερινότητα των μοναχών και να περιηγηθούν στο φυσικό περιβάλλον.

«Η γειτνίαση με το Άγιο Όρος, το κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού, με κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες ανάδειξης αυτής της μοναδικής αγιορείτικης κληρονομιάς», δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias