0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική περιφέρεια, καθώς πρόκειται για το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο εκτός Αττικής το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και να γίνει κέντρο προπονήσεων αθλητών απ’ όλο τον κόσμο, θα ολοκληρωθεί με την οικονομική ενίσχυση της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ποδηλατοδρόμιο Χανίων

10/12/2011
πηγή: GOODCHANNEL.GR

Πρόκειται για το Ποδηλατοδρόμιο Χανίων, του οποίου η κατασκευή είχε διακοπεί λόγω έλλειψης πιστώσεων και ενώ ήδη είχε φτάσει στην τελική φάση των εργασιών, προκαλώντας τις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Να σημειωθεί ότι στα Χανιά λειτουργούν ποδηλατικές ομάδες με σημαντικές διακρίσεις, όπως οι «Τάλως», «Κύδων» και ο «Α.Ο. Σούδας».

Η ΟΠΑΠ Α.Ε., μετά από ενημέρωση που είχε από τον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, αλλά και την αδυναμία της Γ.Γ. Αθλητισμού να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του έργου, αποφάσισε να προσφέρει τις 400.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό απαιτείται για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων αλλά και έργων αναβάθμισης, μεταξύ των οποίων η εξωτερική περίφραξη και η βελτίωση της πίστας.

Στο Ποδηλατοδρόμιο, το οποίο βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου, έγινε σήμερα επίσκεψη εργασίας από τον Δήμαρχο Χανίων, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννη Σπανουδάκη, στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Νίκο Ξυνίδης και Δημήτρης Λειψάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου η οποία ακολούθησε, o Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το Ποδηλατοδρόμιο ως προς την λειτουργία και εκμετάλλευσή του παραχωρείται στο εξής στον Δήμο.

"Πρόκειται για έργο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του, χάρη στην οικονομική ενίσχυση της ΟΠΑΠ Α.Ε., θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για τους αθλητές της ποδηλασίας απ' όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς σκοπός του Δήμου είναι να λειτουργήσει ως διεθνές Ολυμπιακό προπονητικό κέντρο" τόνισε ο κ. Σκουλάκης. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ομάδες και ομοσπονδίες του εξωτερικού και ότι αυτή η κατεύθυνση θα σηματοδοτήσει νέες ευκαιρίες και για τον τουρισμό. Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την αποφασιστική συνδρομή της εταιρείας στην ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Σπανουδάκης ανταπάντησε πως στους βασικούς άξονες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας είναι και αυτός της οικονομικής ενίσχυσης για την βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, με έμφαση σε εκείνες στις οποίες αθλούνται εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες, μέλη ερασιτεχνικών σωματείων. Το Ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι, όπως είπε, πέρα από αυτές τις προοπτικές, προσφέρεται και στην κατεύθυνση του αθλητικού τουρισμού, έναν τομέα τον οποίο δυστυχώς δεν έχουμε αναπτύξει στη χώρα μας, αν και διαθέτουμε τις κλιματολογικές συνθήκες, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και κυρίως τουριστικές υποδομές.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής, παρεμβαίνοντας τόνισε ότι η αποπεράτωση του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρόμιου Ακρωτηρίου όχι μόνο θα διασφαλίσει έναν σύγχρονο χώρο προετοιμασίας των ελλήνων αθλητών, αλλά παράλληλα θα εξασφαλίσει τη φιλοξενία πολλών αθλητών από όλη την Ευρώπη, που επιζητούν ανάλογα ποδηλατοδρόμια για την προετοιμασία τους, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο. Η Ομοσπονδία, όπως είπε, προτίθεται να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμη και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην συμβολή της εταιρείας στην ανανέωση και στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως με αλλεπάλληλες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου καλύπτονται τέτοιες δαπάνες. Για παράδειγμα, όπως είπε, στην Κρήτη εκτός από το Ποδηλατοδρόμιο των Χανίων, έχουν ήδη εγκριθεί:

1. Η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ρεθύμνης με το ποσό των 60.000 ευρώ για την κάλυψη δαπάνης κατασκευής των συμπληρωματικών έργων αναμόρφωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», στο οποίο αγωνίζονται τοπικά σωματεία μπάσκετ, καθώς και η ομάδα ΑΓΟΡ, η οποία πέτυχε την άνοδό της στην Α1 Κατηγορία.

2. Η χορηγία ύψους 90.000 ευρώ, για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου (χλοοτάπητα) του Παγκρήτιου Σταδίου, έργο το οποίο ολοκληρώθηκε (μέσω του ειδικού προγράμματος της Super League).

3. H οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 80.000 ευρώ του «Α.Σ. Ερασιτέχνης ΟΦΗ», για τις εργασίες ανακαίνισης του γηπέδου «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στο οποίο αγωνίζεται και η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΦΗ.

4. Η οικονομική ενίσχυση προς την «Αθλητική Ένωση Λακκωνίων» του Δήμου Αγίου Νικολάου στο Λασίθι με 50.000 ευρώ, για την κάλυψη δαπάνης τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα, καθώς και έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου (περίφραξη και φωτισμό) στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στο οποίο αθλούνται περισσότερα από 70 παιδιά της τοπικής ομάδας, η οποία αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία του τοπικού/ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, αλλά καθημερινά και πολλοί άλλοι νέοι της περιοχής.

Έκκληση για βοήθεια!
  • Έκκληση για βοήθεια!
  • Όλοι θυμόμαστε την περιπέτεια της υγείας του Αλέξανδρου Τζιαβάρα για την οποία ενημερωθήκαμε από το ...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias