0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Ο περίπατος στον Υμηττό γίνεται ακόμη πιο όμορφος. Η διαδρομή απέκτησε πλέον… οικολογικά παγκάκια, κάδους ανακύκλωσης, ενώ διαμορφώθηκε και ειδικός χώρος αναψυχής. Και έπεται συνέχεια!

Περίπατος στον Υμηττό!

05/01/2012

Μετά από χρόνια αιτήματα συλλόγων περιπατητών και φίλων του Υμηττού, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης, προχώρησε, με πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου του Σ.Π.Α.Υ. και Δημοτικής Συμβούλου κ. Ευαγγελίας Αντωνίου, σε παρεμβάσεις στην περιπατητική διαδρομή του Υμηττού, στα όρια του Δήμου Ηλιούπολης.

Καθ' όλο το μήκος της διαδρομής τοποθετήθηκαν δέκα τέσσερις κάδοι απορριμμάτων και δέκα παγκάκια, από εμποτισμένο πεύκο οικολογικών προδιαγραφών, απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, για την ανάπαυση των περιπατητών και την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης διαμορφώθηκε ανοιχτός χώρος αναψυχής με τέσσερις ίδιας κατασκευής τραπεζόπαγκους, στο ύψος της περιοχής των Αστυνομικών, με εύκολη πρόσβαση από την πλατεία Μανδηλαρά, για τη φιλοξενία φυσιολατρών, αλλά και για περιβαλλοντολογική εκπαίδευση.

Στο σημείο αυτό θα τοποθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πινακίδες, με αναφορά στην ιστορία και τη βιοποικιλότητα του Υμηττού, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος για εκπαιδευτικούς περιπάτους σχολείων, συλλόγων και επισκεπτών του Υμηττού. Στο πνεύμα της περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, προγραμματίζεται και εθελοντική δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του χώρου από τη Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου, με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων και δημοτών.

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό
  • Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό
  • Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλος αριθμός Εθελοντών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και έδωσε το «πα...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias