0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Ομογενείς στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης κινητοποιούνται για να αποσταλεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού, κυρίως σε παιδιά, ηλικιωμένους και άστεγους.

Οι ομογενείς βοηθούν την Ελλάδα

20/12/2011

Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Μαρίας Κράτσα και των Λεωνίδα Κοραχάη και Χρήστου Τριπουλά, στελεχών της ελληνορθόδοξης κοινότητας «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» στο Κουίνς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σταθάκειο Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στην Αστόρια και αποφασίστηκε η σύσταση 11μελούς Ελληνοαμερικανικής Ανεξάρτητης Επιτροπής Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

«Σε πρώτη φάση θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα για να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Κράτσα, σημειώνοντας ότι «θα συνεργαστούμε με σχολεία και τοπικές αρχές, ώστε η βοήθεια να δίνεται απευθείας σε όσους έχουν πράγματι μεγάλη ανάγκη».

Η κα Κράτσα ανέφερε επίσης ότι «μόλις η επιτροπή κατοχυρωθεί νομικά, θα ζητήσουμε τη συνεργασία μεγάλων ομογενειακών φορέων ώστε να υπάρξει εκστρατεία και για συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να δίνονται για τις βασικές ανάγκες ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης».

Καταλήγοντας,  επισήμανε ότι «ο ρόλος της επιτροπής θα είναι συντονιστικός, προκειμένου να ενεργοποιηθούν άτομα και οργανισμοί που θα μπορούσαν να στηρίξουν σημαντικά την όλη προσπάθεια, βοηθώντας έμπρακτα συμπατριώτες μας στην Ελλάδα».

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias