0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Μια πρωτότυπη έκθεση, με θέμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο φιλοξενεί το Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη, με έργα καλλιτεχνών από την Ανώτατη Σχολή Σχεδιασμού της Καρλσρούης.

«Ω Έλατο! - Designer Christmas Trees»

20/12/2011

Με χιουμοριστική, ανάλαφρη και καυστική διάθεση οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το χριστουγεννιάτικο έλατο και το αναπαρήγαγαν με κάθε πιθανή μορφή και τρόπο!

Ο επισκέπτης της γκαλερί του Γερμανικού ινστιτούτου (στη  Λεωφόρο Βασ. Όλγας 66) θα δει, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, δέντρα από μπουκάλια μπύρας, σπιρτόκουτα, καλαμάκια... δέντρα που παραπέμπουν σε φοντί σοκολάτας και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους!

Η έκθεση "Ω Έλατο! - Designer Christmas Trees", περιλαμβάνει 27 αντικείμενα και 8 αφίσες και πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο από το 2004 μέχρι σήμερα στην Ανώτατη Σχολή της Καρλσρούης στη Γερμανία.

Γεννήθηκε ως ιδέα, όταν δυο φοιτητές προέτρεψαν τους συμφοιτητές και τους καθηγητές τους να καταθέσουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους με θέμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο λέγοντας χαρακτηριστικά: "Χαρείτε ή μισείστε το, καταστρέψτε ή ζωντανέψτε το".

Με τον καιρό προέκυψε μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζει και φέτος εντυπωσιακές εικόνες και αντικείμενα διεθνών καλλιτεχνών και σχεδιαστών που ταιριάζουν στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 10.00 - 14.00 και  17.00-21.00.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias