0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Πώς γεννήθηκαν οι αστερισμοί του Περσέα, της Ανδρομέδας, της Κασσιόπης και του Κηφέα; Γιατί ο Ωρίων "καταστερίστηκε" στην αντίθετη πλευρά της ουράνιας σφαίρας από τον αστερισμό του Σκορπιού; Ποιους μύθους κρύβει ο έναστρος ουρανός;

Ποιους μύθους κρύβει ο έναστρος ουρανός;

15/01/2012

Μια κυριακάτικη βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 15 Ιανουαρίου 2012, θα δώσει όλες τις απαντήσεις για τους μύθους και τους ήρωες του έναστρου ουρανού. Οι μικροί, αλλά και οι ενήλικες επισκέπτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν, στον πιο κατάλληλο χώρο, τις ιστορίες που έπλασαν οι αρχαίοι για τους αστερισμούς και τον τρόπο που αυτοί δημιουργήθηκαν. 

Αρκεί να ακολουθήσουν τον "Κενταυρούλη", το γνωστό λογότυπο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, και οι μύθοι θα ξαναζωντανεύσουν μέσα από την αφήγηση της Νίκης Κάπαρη, υπό τους ήχους κρουστών και εγχόρδων του Γιάννη Ψειμάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παραμύθι της Κυριακής", που πραγματοποιείται σχεδόν κάθε μήνα, έχει γίνει πια θεσμός στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Προσφέρεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά, από 5- 12 χρόνων, με δύο παραστάσεις στις 11:00- 11:50 και στις 12:00- 12:50.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως η δήλωση συμμετοχής- που είναι απαραίτητη- ξεκινά νωρίτερα από την ημέρα της εκδήλωσης.

Για το παραμύθι των αστερισμών οι δηλώσεις ξεκινούν αύριο, 4 Ιανουαρίου (Πατησίων 44, τηλ. 210 8217724 & 210 8217717).

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias