0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Έθιμα από όλη τη Μακεδονία θα ανταμώσουν για πρώτη φορά, σε εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στη Νέα Μεσήμβρια της Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η διάθεση ενόψει των Χριστουγέννων.

Μακεδονικά έθιμα

07/12/2011

Οι «κουδουνοφόροι» από τον Σοχό, οι «αράπηδες» και τα μπομπόγερα της Δράμας θα ανταμώσουν με τους «μομόγερους» της Κοζάνης, την «γκαμήλα» των Γιαννιτσών, τα «ρογκάτσια» της Ημαθίας και τα «ραγκουτσάρια» της Καστοριάς.

 Όλα τα παραπάνω θα «ξεδιπλωθούν» στα μάτια των κατοίκων και των επισκεπτών, από τις 4 το απόγευμα έως αργά το βράδυ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσήμβριας.

«Κάνουμε μία γιορτή πριν τα Χριστούγεννα για να φύγει η μαυρίλα από τη ψυχή μας. Θα υπάρχουν δρώμενα από όλη τη Μακεδονία και είναι η πρώτη φορά που τόσα ήθη και τα έθιμα συγκεντρώνονται σε μία περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Λευτέρης Μαργαρίτης.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ανάψουν μεγάλες φωτιές στη Νέα Μεσήμβρια, οι γνωστές «κλαδαριές», ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με χορευτές από όλη την Μακεδονία και να ξεφαντώσουν λίγο πριν τις γιορτές με άφθονο κρασί και τσίπουρο.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias