0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Η ποικιλομορφία της Μεσογείου, αλλά και οι περιβαλλοντικές απειλές θα προβληθούν μέσα από 60 φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης Δίκτυο «Μεσόγειος SOS».

Η ποικιλομορφία της Μεσογείου

09/01/2012

Η Μυρσίνη Κουκιάσα, υπεύθυνη εκδηλώσεων του Δικτύου «Μεσόγειος SOS», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μέσα από τις διάφορες εικόνες της Μεσογείου, αναδεικνύονται οι σοβαρές επιπτώσεις δραστηριοτήτων, όπως αυθαίρετα κτίσματα, μαρίνες, τουριστικές μονάδες δίπλα στη θάλασσα, που επεμβαίνουν στην παράκτια ζώνη και διαβρώνουν τις ακτές. Παράλληλα, επισημαίνονται προβλήματα που αντιμετωπίζουν άμεσα άνθρωποι, όπως η ελλιπής πρόσβαση στο πόσιμο νερό στη Βόρειο Αφρική».

Η έκθεση, που φέτος θα γίνει από τις 9 ως τις 12 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο Booze Cooperativa,  ξεκίνησε το 1999 και έχει ταξιδέψει και φιλοξενηθεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδας. Οι φωτογράφοι-δημιουργοί διαθέτουν τα έργα τους προς πώληση στο Δίκτυο «Μεσόγειος SOS» για την οικονομική ενίσχυση του δικτύου.

Η κ. Κουκιάσα μιλάει για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που διανύει, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία, και το Δίκτυο. «Ως μη κυβερνητική οργάνωση, οι μοναδικοί μας πόροι είναι ευρωπαϊκά προγράμματα, δωρεές, χορηγίες και συνδρομές μελών. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα το 2011, όλα τα παραπάνω μειώθηκαν, πράγμα που μας έχει επηρεάσει και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατόν με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε».

H έκθεση φωτογραφίας, τονίζει η κ. Κουκιάσα, αποτελεί ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης διαφόρων δυνάμεων, όπως της οικολογίας και της τέχνης, στην κατεύθυνση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη και τους ανθρώπους.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias