0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Ένα πακέτο που «μυρίζει» θάλασσα θα παραλάβουν πολλοί μαθητές, με στόχο την ενημέρωση τους για τα θαλάσσια θηλαστικά. Είναι ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο που θα διακινηθεί από τη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της μεσογειακής φώκιας και τη WWF Ελλάς στις περιβαλλοντικές διευθύνσεις της χώρας προκειμένου να φτάσει στη συνέχεια σε έναν μεγάλο αριθμό σχολείων.

Πακέτο που «μυρίζει» θάλασσα

13/01/2012

"Το εκπαιδευτικό αυτό πακέτο που περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα παιδιά, οδηγό για τους εκπαιδευτικούς, φωτογραφίες και ήχους των θαλάσσιων θηλαστικών (CDs), παζλ και οπτικό υλικό (DVD), απευθύνεται σε μαθητές της τρίτης Δημοτικού και πάνω" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάλια Σαββίδου, από τη MΟm, προσθέτοντας ότι 60 "πακέτα- βαλιτσάκια" θα είναι έτοιμα τον επόμενο μήνα.


Παράλληλα, η MΟm ετοιμάζει και ένα ακόμη εκπαιδευτικό εργαλείο, μία ιστοσελίδα (υπό κατασκευή www.thalassapedia.gr) που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα αποτελεί μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τα θαλάσσια θηλαστικά, με φωτογραφίες, ήχους, παιχνίδια και διαδικτυακές δραστηριότητες.


Στην ιστοσελίδα θα περιγράφονται με παραστατικό τρόπο τα χαρακτηριστικά των θαλάσσιων θηλαστικών, η συμπεριφορά τους, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν, λύσεις και δράσεις για την προστασία τους.
Επίσης, μέσω του συγκεκριμένου ιστότοπου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το θαλάσσιο κόσμο τους μέσα από μια σειρά δραστηριότητες.


Στόχος και των δύο εργαλείων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών με διαδραστικό τρόπο και με κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας: "Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι, ας μάθουμε να ζούμε μαζί".
Όπως διευκρίνισε η κ. Σαββίδου, τα δύο εκπαιδευτικά εργαλεία αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε", που υλοποιείται από το Σεπτέμβριο του 2010 από τη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της μεσογειακής φώκιας και το WWF Ελλάς, για την ανάγκη προστασίας των 14 ειδών θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες.


Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν και το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, όπως και το Tethys Research Institute της Ιταλίας.


Η διάρκεια του προγράμματος είναι 40 μήνες και στόχοι του είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας για την ύπαρξη και ένταση του κινδύνου άμεσης εξαφάνισης των θαλάσσιων θηλαστικών και η ανάδειξη και υιοθέτηση νοοτροπιών και συμπεριφορών προς το περιβάλλον.


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, στο www.thalassa-project.gr.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias