0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Στα «στέκια» τοξικομανών της Θεσσαλονίκης, γιατροί και νοσηλευτές θα επιχειρήσουν να συναντήσουν από κοντά, να γνωρίσουν και να βοηθήσουν εξαρτημένα άτομα, που δεν έχουν ενταχθεί, μέχρι σήμερα, στα προγράμματα θεραπείας.
Play

Δράσεις ενημέρωσης εξαρτημένων ατόμων

11/01/2012 - 10/02/2012

Ειδικό όχημα, της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Praksis», από τις 12 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, θα βρίσκεται μπροστά στο πάρκο «Ξαρχάκου», δίπλα στην πλατεία της ΧΑΝΘ και οι γιατροί θα ενημερώσουν αρχικά τους ενδιαφερόμενους για τις μολυσματικές ασθένειες και τους τρόπους πρόληψης. Στη συνέχεια, όσοι χρήστες ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβληθούν δωρεάν σε εξετάσεις - εξπρές (rapid test), για ηπατίτιδα και Aids.


Οι δράσεις ενημέρωσης των εξαρτημένων ατόμων, για τις μολυσματικές - μεταδιδόμενες ασθένειες, υλοποιείται από το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης και το Συμβουλευτικό Κέντρο της Θεραπευτικής Κοινότητας «Ιθάκη», σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Praksis» και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Το ειδικό όχημα θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, δύο φορές τη βδομάδα (κάθε Τρίτη και Τετάρτη), από τις 12 μέχρι τις 3, και μαζί με τους γιατρούς , το λοιπό προσωπικό, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους θεραπευτές, θα αποτελέσει για όλο αυτό το χρονικό διάστημα πρότυπη κινητή ιατρική μονάδα για εξαρτημένα άτομα κάθε ηλικίας. Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η Κατερίνα Παπαδημητρίου, μέλος του προσωπικού κοινωνικής επανένταξης, του «ΚΕΘΕΑ - Ιθάκη», είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Θεσσαλονίκης που θεραπευτές και ιατρικό προσωπικό θα βγουν στις «πιάτσες» για να αναζητήσουν και να βοηθήσουν εξαρτημένα άτομα.


Επίσης, τα μέλη που συγκροτούν την ομάδα άμεσης παρέμβασης στις «πιάτσες» εκτός από την ιατρική φροντίδα, μεταξύ άλλων, θα φροντίσουν να εξασφαλίσουν οι χρήστες συσσίτιο, ένδυση, ακόμα και κάποιες νομικές συμβουλές, με δεδομένο ότι πολλοί αντιμετωπίζουν εκκρεμείς ποινικές διώξεις. Ακόμα, θα τους παροτρύνουν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα αποθεραπείας και να επικοινωνούν τηλεφωνικά, με τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό, 1145, της θεραπευτικής κοινότητας, για να ενημερώνονται και να ζητούν βοήθεια.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias