0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Μια νυχτερινή βόλτα με το ποδήλατο στην Αθήνα ή μια χωμάτινη διαδρομή με ποδήλατο στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι μπορούν να αποδείξουν ότι η ζωή με το δίκυκλο είναι άκρως γοητευτική.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ποδηλάτου

08/12/2011

Μια μαζική παρέμβαση με ποδήλατα στην Αθήνα ετοιμάζεται από 8 έως 11 Δεκεμβρίου, με το διεθνές Bicycle Film Festival, το δημοφιλές ποδηλατικό φεστιβάλ που επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011.

Θεσμοθετήθηκε πριν 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη και τώρα πια ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο, με ταινίες και δράσεις της ποδηλατικής κουλτούρας. Στην Αθήνα διοργανώνεται με την υποστήριξη της πρεσβείας των Η.Π.Α.

Κεντρικός άξονας του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ποδηλάτου είναι φυσικά οι 53 μικρές και μεσαίες ταινίες που θα προβληθούν στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Ένα κινηματογραφικό ταξίδι από τις πίστες keirin της Ιαπωνίας μέχρι τις κορυφές των Άνδεων και από τους χωμάτινους δρόμους της Γκάνα στην Αφρική, μέχρι τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο.

Περιλαμβάνει επίσης την εικαστική έκθεση «SPOKED! 2011», που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «six d.o.g.s», ( Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι), εικόνες και αφηγήσεις με αφετηρία το ποδήλατο, τις ποδηλατικές πρακτικές, τις κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσονται γύρω από το ποδήλατο καθώς και την ιδιότητά του όχι μόνο ως μέσου μετακίνησης αλλά και ως πλατφόρμας κοινωνικής σκέψης. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιάννης Καλύβας, Ηλίας Μερτής, Βαγγέλης Παράβας και Ευθύμης Kosemud Σανίδης, ο εικαστικός και καθηγητής της ΑΣΚΤ Μάριος Σπηλιόπουλος, οι ομάδες Arbit City Group και GPO crew, οι street artists ICNOC και MOKA.

Το αθηναϊκό πρόγραμμα του Bicycle Film Festival, περιλαμβάνει βόλτα στην Αθήνα με ποδήλατα, επιδείξεις bmx, αγώνες και ποδηλατικό οικοτουρισμό με το Cycling4wine.

 

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:

Fast Friday / Το fixedgearathens.com παρουσιάζει τη νέα γρήγορη βόλτα της Αθήνας για fixed gear ποδήλατα αλλά όχι μόνο.

ΒΜΧ + FGFS Fun Jam στο our park cu skate plaza / Εντυπωσιακά άλματα ΒΜΧ από την ομάδα της Red Bull και fixed gear freestyle από τους καλύτερους αναβάτες της πόλης. Συμμετέχει και ο Simon Gomok Andraca (Γαλλία) μέλος της ομάδας της Radio Bikes, προσκεκλημένος του Vicious Cycles Athens.

ΜΤΒ FUN TRIALS ADVENTURE / Μια χωμάτινη διαδρομή στα πρώην Βασιλικά Κτήματα που συνδυάζει δασικούς και μονοπάτια με διασκεδαστικά παιχνίδια και δοκιμασίες τεχνικής (ισορροπία/trackstand, διάσχιση εμποδίων κλπ.). Με την υποστήριξη του Cyclist.gr.

Cycling4wine / Μια ποδηλατική εκδρομή στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου για μια ξενάγηση στο κτήμα, μια γεύση της πλούσιας οινικής ιστορίας των Μεσογείων και φυσικά των ίδιων των κρασιών τους.

CYCLOCROSS / Ένας επίσημος αγώνας cyclocross από τον ποδηλατικό σύλλογο ΘΗΣΕΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής
  • Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιαν...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias