0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται oι εργασίες για την αποκατάσταση και διατήρηση του νεοκλασικού σχολείου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με σκοπό τη μετατροπή του σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Αποκατάσταση και διατήρηση του νεοκλασικού σχολείου

10/01/2012

Το σημαντικό έργο, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων ευρώ, κύριος του οποίου είναι η Περιφέρεια, κατασκευάζεται με πόρους του ΕΣΠΑ από το υπουργείο Πολιτισμού, και συγκεκριμένα από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου. 


Σύμφωνα με τις εργασίες ως τώρα έχει οριστικοποιηθεί η στατική μελέτη εφαρμογής και σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργολαβίες στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου και οι αρχαιολογικές ανασκαφές.


Στην αυτοψία που διενέργησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος συνοδευόταν συνοδευόμενος από τους αρχιτέκτονες μηχανικούς της Αρχαιολογίας Γιώργο και Κατερίνα Ντέλλα και τον επιβλέποντα μηχανικό Γρηγόρη Παπαμιχαήλ, επεσήμανε την εξαιρετική σημασία των παρεμβάσεων στο νεοκλασικό αυτό κτίριο, οι οποίες θα συνάδουν με τη γενικότερη φυσιογνωμία της Μεσαιωνικής Πόλης ως μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.


Να σημειωθεί ακόμη, ότι στο τελικό τους στάδιο είναι και οι εργασίες στην πρόσοψη του Παλατιού των Ιπποτών, με τον Περιφερειάρχη να παίρνει τη διαβεβαίωση από τους αρχιτέκτονες, που επιμελούνται το έργο, ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν και θα συνεχιστούν στα υπόλοιπα τμήματα χωρίς να εμποδίζεται η πρόσβαση των επισκεπτών.

Συσσίτιο από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα
  • Συσσίτιο από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα
  • Ο πατέρας Χρήστος από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα έχει αναλάβει πλούσια φιλανθρωπική δράση αφο...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias