0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
«Από Καρδιάς»… Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι στο δήμο Περιστερίου προχώρησαν σε μία πρωτοβουλία αξιέπαινη, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

«Από καρδιάς»

22/12/2011

Στις 12 Δεκεμβρίου 2011, τα φορτηγά του Δήμου Περιστερίου μετέβησαν στην περιοχή της Νέας Ζωής, στο 30ο και 49ο δημοτικό σχολείο (Ολυμπιονικών και Κοτζιά) και εν συνεχεία στο 18ο δημοτικό σχολείο (Πελοπίδα) και μετέφεραν είδη διατροφής, ρούχων, υπόδησης, οικιακής χρήσεως και παιχνιδιών, που είχαν συλλεχθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Από Καρδιάς» ώστε να καταλήξουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης.

Ο θεσμός του Κοινωνικού Παντoπωλείου έρχεται να συμπληρώσει το σημαντικό κοινωνικό έργο του Δήμου Περιστερίου, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Καθήκον Κατ' Οίκον» σε πανελλαδικό επίπεδο. Καθημερινά εθελόντριες στα μαγειρεία ετοιμάζουν εκατοντάδες μερίδες φαγητού, το οποίο διανέμεται σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο καλύπτει πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης δημοτών που θα αξιολογούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών - οικονομικών κριτηρίων.

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης ευχαρίστησε τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των τριών δημοτικών σχολείων της πόλης του για την έμπρακτη κοινωνική συμπαράσταση από το υστέρημά τους στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δείχνουν τη δύναμη της τοπικής μας κοινωνίας.

Σημείωσε ακόμη ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο δε στηρίζεται σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, αλλά στην αγάπη των πολιτών και φίλων του Δήμου Περιστερίου, καθώς στις σημερινές δύσκολες εποχές η λειτουργία του συνιστά προτεραιότητα του κοινωνικού έργου.

Την παραλαβή των ειδών διατροφής, ρούχων, υπόδησης, οικιακής χρήσεως και παιγνιδιών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Φροντίδας του Πολίτη Αναστάσιος Θεοδωράκος και η Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Ξένη Κορόγιαννη.

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias