0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Στη σύσταση της "Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης", αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας προχωρεί η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο να δημιουργηθεί ένα εργαλείο υποστήριξης της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα.

Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης

12/01/2012
πηγή:

Η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης  θα συσταθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη στήριξη του Αγροτικού Τομέα και της Μεταποίησης των προϊόντων και οι στόχοι και οι προτεραιότητες της παρουσιάστηκαν σήμερα σε εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Ηράκλειου.


Ο  Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε την "Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη" της Περιφέρειας Κρήτης ως αναπτυξιακό, σύγχρονο και ικανό  φορέα να οδηγήσει την Κρήτη και τους ανθρώπους της εκεί που τους αξίζει. 


Παράλληλα  ο περιφερειάρχης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης  Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη, παρουσία  στελεχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσκάλεσαν τους φορείς του πρωτογενή τομέα και τους εκπροσώπους της μεταποίησης των προϊόντων να συμμετέχουν ενεργά στην σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης.


"Σήμερα παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία μαζί μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία ανάπτυξης για τον τόπο μας με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και συντονισμένες δράσεις με αποκλειστικό σημείο αναφοράς την συλλογική ωφέλεια" τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης και συνέχισε: "Η δική μας απάντηση στην κρίση βασίζεται στο τρίπτυχο «Συνεργασία-Ποιότητα-Εντοπιότητα» αλλά και στην πρόταση για την δημιουργία του μέσου, του εργαλείου, για την επίτευξη των επιμέρους στόχων που προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο του πρωτογενή τομέα υπό το ενιαίο brand name ΚΡΗΤΗ".


Η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, όπως είπε, θα είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με μειοψηφική συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης (έως 49%) και πλειοψηφία (51% ) τις οργανώσεις και τις ομάδες των παραγωγών καθώς και τις επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης και θα έχει επταμελές διοικητικό συμβούλιο.

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias