0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
«Ο "Αγώνας κατά της Φτώχειας" είναι η καλύτερη έκφραση της παγκόσμιας αλληλεγγύης και σε αυτόν νικητές είμαστε όλοι»,αναφέρει μεταξύ άλλων ο γεν. γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν στον χαιρετισμό του σε όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση του «8ου Αγώνα κατά της Φτώχειας» ο οποίος διεξάγεται την Τρίτη (21.15, nova 1 και Σκάι) στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Αγώνας κατά της Φτώχειας

26/01/2011
πηγή: UNPD

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κι Μουν αναφέρει «Οι λαοί της Αϊτής και του Πακιστάν υπομένουν τη θλίψη και τις απώλειες που προκάλεσαν οι περυσινές φυσικές καταστροφές. Για τον λόγο αυτό, μέρος των εισπράξεων του αγώνα θα διατεθούν σε προγράμματα του ΟΗΕ για την ανάκαμψη και την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών. Ο "Αγώνας κατά της Φτώχειας" είναι η καλύτερη έκφραση της παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Ευχαριστώ το πρόγραμμα του ΟΗΕ για την ανάπτυξη (UNDP) για τη διοργάνωση του αγώνα και τον Ολυμπιακό όπως και την All Star ομάδα του, για τη φιλοξενία του αγώνα. Προπαντός, θέλω να ευχαριστήσω τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο και τους τόσους φίλους τους, που αφιερώνουν τον χρόνο τους σε αυτόν τον σπουδαίο ανθρωπιστικό σκοπό. Εσείς, οι διάσημοι αθλητές, δίνετε ελπίδα σε αυτούς που τα έχασαν όλα.

Στέλνετε το κρίσιμο μήνυμα ότι δε θα εγκαταλείψουμε, δε θα ξεχάσουμε όσους βρίσκονται σε ανάγκη.    

Τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να βοηθούν αυτούς που έχουν πληγεί από τον σεισμό και τις πλημμύρες. Ωστόσο, οι δύσκολοι καιροί δεν έχουν περάσει. Καλώ τον κόσμο του αθλητισμού και τους φίλαθλους παντού, να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθειά του ΟΗΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες στην Αϊτή και το Πακιστάν. Να στηρίξουν το έργο μας για ανθρώπινη ανάπτυξη και αξιοπρέπεια σε όλο τον κόσμο. Στον αγώνα κατά της φτώχειας δεν πρέπει να υπάρχουν θεατές. Είμαστε όλοι παίκτες. Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.

Ο 8ος «αγώνας κατά της φτώχειας» δείχνει μια ακόμη φορά το πώς οι αθλητές, η οικογένεια του ΟΗΕ και ο κόσμος του αθλητισμού μπορούν να συνεργαστούν για την υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας και την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Σε αγώνες σαν αυτόν, νικητές είμαστε όλοι». Ο μεγαλομέτοχος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην ιστοσελίδα της UEFA με αφορμή τον «8ο Αγώνα κατά της Φτώχειας» μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «οι Έλληνες έχουν βιώσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να τις ξεπεράσουν.

Έχουμε μάθει να πολεμάμε και να βοηθούμε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι εδώ σέβονται τα ήθη και τα έθιμα και η φιλοξενία είναι ένα από τα μεγάλα μας προτερήματα. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, πάντα μοιραζόμαστε με τον συνάνθρωπο ότι και όσα μπορούμε».

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias