0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS
Στόχος του εθελοντικού ταξιδιού θα είναι η κατασκευή 3 τάξεων στο χωριό Kyekyewere, στην κοινότητα Γκα.

Εθελοντικό ταξίδι της ActionAid

20/06/2011
πηγή: ACTION AID

Στο χωριό αυτό των 1,000 περίπου κατοίκων η κύρια απασχόληση είναι η καλλιέργεια της γης. Οι καλλιέργειες δυστυχώς είναι περιορισμένες και εξασφαλίζουν στους κατοίκους μόνο ένα γεύμα την ημέρα και ένα μικρό επιπλέον εισόδημα. Έτσι οι άνθρωποι του Kyekyewere συνεχίζουν να ζουν με λιγοστά μέσα.

Το χωριό έχει ένα σχολείο με τρεις τάξεις για τα περίπου 200 παιδιά της περιοχής. Τα μισά από αυτά δεν στεγάζονται αυτή τη στιγμή σε κάποια αίθουσα και αναγκάζονται να κάνουν το μάθημά τους στην ύπαιθρο. Δυστυχώς έτσι δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τα μαθήματα διακόπτονται λόγω των καιρικών συνθηκών (στη Γκάνα η περίοδος των έντονων βροχών διαρκεί περίπου 6 μήνες το χρόνο).

Εκτός από την κατασκευή των τάξεων θα συμμετέχουμε και σε άλλες δραστηριότητες του χωριού. Θα μαγειρέψουμε με τους κατοίκους ώστε να τρώμε όλοι μαζί το μεσημέρι, θα καλλιεργήσουμε μαζί τους τα χωράφια τους για να ζήσουμε για λίγες έστω ημέρες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά και θα φτιάξουμε μπατίκ με τοπικούς συνεταιρισμούς γυναικών που στηρίζει η ActionAid.

Το πιο σημαντικό όμως θα είναι η αλληλεγγύη που θα μοιραστούμε με τους ανθρώπους εκεί. Δεν έχει σημασία που ζούμε μακριά, που εμείς γεννηθήκαμε στην Ελλάδα κι εκείνοι στη Γκάνα, γιατί είμαστε άνθρωποι με τα ίσα δικαιώματα και όνειρα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Πρόγραμμα ταξιδιού

30/10/2011: Αναχώρηση από Αθήνα - άφιξη στην Άκκρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Πρώτη συνάντηση εθελοντών, γνωριμία και ενημέρωση. 

31/10/2011 - 03/11/2011: Καθημερινή πρωινή αναχώρηση για την κοινότητα με μεταφορικά μέσα της ActionAid. Συμμετοχή σε όλες τις εργασίες που σχετίζονται με την κατασκευή των έργων, τις γεωργικές δραστηριότητες, το μαγείρεμα κ.ά. Μεσημεριανό φαγητό στην κοινότητα με τους κατοίκους. Απογευματινές επισκέψεις σε άλλα έργα της ActionAid στην περιοχή. 

4/11/2011: Ελεύθερη μέρα, επίσκεψη στο Cape Coast Castle το κύριο σημείο αναχώρησης των σκλάβων της Αφρικής από τον 15ο έως και τον 17ο αιώνα, στο Kakum National Park με τη γνωστή κρεμαστή γέφυρα Canopy walk, και στην παραλία Anomabo για μπάνιο και φαγητό. 

5/11/2011: Αναχώρηση για Αθήνα (άφιξη στις 6/11)

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο ταξίδι είναι να είστε Ανάδοχος Παιδιού.

Σημαντικές σημειώσεις:

1. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ταξίδι θα πρέπει να διαβάσετε το αναλυτικό Ενημερωτικό Έντυπο Εθελοντή. Για να λάβετε το Έντυπο καλέστε μας στο 210 9212321 ή στείλτε μας email στο info.hellas@actionaid.org.

2. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! Οι πρώτοι 50 που θα στείλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στο αναλυτικό Ενημερωτικό Έντυπο Εθελοντή θα αποτελέσουν τα μέλη της ομάδας.

3. Αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά το παιδί του οποίου είστε Ανάδοχος: Εάν το παιδί ζει στην κοινότητα Γκα μπορείτε να το επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του παραπάνω προγράμματος. Εάν το παιδί ζει στις κοινότητες Μπολγκατάνγκα, Σισσάλα ή Κετζέμπι θα πρέπει να αφιερώσετε τις ημέρες Παρασκευή 04/11 και Σάββατο 05/11 για το ταξίδι ως τις κοινότητες αυτές και να συναντηθούμε στο αεροδρόμιο της Άκκρα το Σάββατο 05/11 για την κοινή αναχώρησή μας. Η μετακίνηση προς και από τις κοινότητες αυτές θα γίνει με την συνοδεία συναδέλφων της ActionAid Ghana και θα χρειαστεί να αναλάβετε τα σχετικά έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

4. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνοδεύονται από ένα ακόμα άτομο, το οποίο επίσης θα συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες. Πρέπει να:

•  είναι άνω των 18 ετών

•  είναι ανάδοχοι παιδιού

•  παρευρίσκονται όλες τις ημέρες στο ταξίδι

•  συμμετέχουν στις δραστηριότητες

Δείτε επίσης

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής

Με αφορμή την εβδομάδα παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, το ερχόμενο Σάββατο χριστιανοί διαφόρων ομολογιών θα συμμετάσχουν στην οικουμενική βραδιά συμπροσευχής, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων.

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias